torsdag 15 december 2011

Jannes adventskalender 15 dec


Idag var det min tur att sitta på kyrkornas bänk på Torp. Kyrkbänken är "bemannad" av någon präst eller pastor från stan, två gånger varje vecka. Tisdag och torsdag 14-16. Vi finns tillgängliga för samtal ifall någon behöver sitta och prata en stund. Det finns också ett litet rum ifall man behöver gå undan och tala lite mer enskilt. Det är faktiskt jättepositivt att sitta där, man får oftast flera samtal av olika slag. Kyrkan behövs även på Torp.
Initiativet kom ifrån kyrkoherden i Herrestad för flera år sedan som frågade om kyrkorna kunde få ett utrymme på Torp. Det tog flera år innan något hände men när man byggde om avdelningen med toaletter och amningsrum fanns tanken med och man byggde ett rum som kallas "Kurts rum" (kyrkoherden i Herrestad.
Håkan Pekkari (Köpcenterchef) och präster och pastorer tillsammans bestämde vi att vi börjar med bemanna bänken några få timmar i veckan och se hur det utvecklas. Tanken är också att kyrkorna skall kunna finnas som en resurs för personalen på torp i t ex en krissituation.
Vi har kyrkbänken precis under en hjärtdefibrilator och kommer att få en kurs i att använda den. Så på flera sätt finns vi till för att rädda liv på Torp.

Det är

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar